Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo en KPN door klanten gedwongen in netwerk te investeren

15 Okt. '18 Consumenten worden vaak een beetje kriebelig als aanbieders zoals Ziggo en KPN als reden van prijsverhogingen investeringen in het eigen netwerk opvoeren. Maar eigenlijk dwingt de consument de aanbieder hiertoe.
Het gebruik van internet is namelijk in de afgelopen jaren fors toegenomen. Voorheen werd hoofdzakelijk gesurfd op internet, e-mail opgehaald en soms een video op YouTube bekeken. Tegenwoordig is dit heel anders. Alle leden van een gezin bezitten één of meerdere apparaten zoals tablet en smartphone waarmee constant een internetverbinding aanwezig is. Maar ook in de centrale huiskamer is vaker een Smart TV-internettelevisie in gebruik. Ook mediaspelers zoals Apple TV en het op Android TV gebaseerde Nvidia Shield TV zijn in huis- en slaapkamers te vinden. En hiermee wordt niet af en toe een video op YouTube bekeken. Nee, de hedendaagse tv-kijker doet aan bingewatchen van series via online videodiensten als Netflix en Videoland. En dan ook het liefst in de best mogelijke beeldkwaliteit. Dus is het niet gek dat het dataverbruik explosief is gestegen.
Bron en lees verder: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo en KPN door internetcriminelen misbruikt voor seks afpersing

9 Okt. '18 Internetcriminelen misbruiken e-mailadressen van klanten van Ziggo en KPN. Naar deze adressen wordt een e-mail gestuurd waarin wordt geprobeerd onder valse voorwendselen geld af te troggelen.
Het gaat om een inmiddels al enige tijd bekende vorm van afpersing waarin een afkoopsom wordt geëist. Betaalt de ontvanger van de mail dit niet dan zeggen internetcriminelen een video waarin het slachtoffer naar een pornovideo kijkt en zich daarbij mastrubeert onder alle contactpersonen te verspreiden. De afperser zegt dat het beelden heeft kunnen maken door eerder de computer van het slachtoffer te hebben gehackt. Hierdoor heeft men niet alleen toegang tot de computer maar ook de webcam en microfoon gekregen. Dit is overigens niet het geval maar de afperser hoopt dat bij het slachtoffer toch de drang aanwezig is om honderden euro’s in bitcoin te betalen.
Ziggo en KPN
Volgens RTL Nieuws hebben honderden abonnees van Ziggo en KPN in de afgelopen dagen deze afpersingmail ontvangen. Dit komt onder meer omdat beide internetaanbieders – die samen in meer dan driekwart van de Nederlandse huisgezinnen internet levert – technische steken laten vallen. Bij de huidige aanval door internetcriminelen wordt de zogenaamde spoofing techniek gebruikt. De meeste internetaanbieders controleren of de afzender van de mail ook de daadwerkelijke afzender van de mail is. Als dit niet het geval is wordt de mail in de spamfolder geplaatst of door de internetaanbieder zelf van de server verwijderd. Bij Ziggo en KPN wordt deze veiligheidshandeling niet uitgevoerd. De afpersingmail komt hierdoor gewoon in de mailbox van abonnees terecht.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo werkt aan kijken zonder settopbox

3 Okt. '18 Het wordt in de toekomst mogelijk om naar het zenderaanbod van Ziggo te kijken zonder settopbox of CI+ module in de televisie.
Kijken wordt mogelijk via online mediaspelers zoals Apple TV.
Op dit moment kan alleen naar een kleiner aanbod van tv-zenders gekeken worden zonder gebruik van een settopbox of insteek CI+ module met smartcard. Het gaat hierbij om het ongecodeerde digitale en het analoge zenderaanbod behorende bij het DKTV-abonnement. Voor traditioneel naar zenders kijken die onderdeel van de digitale tv-abonnementen Standaard TV en Ziggo Movies & Series XL zijn, dient met een settopbox of CI+ module gebruikt te worden. Maar volgens Mike Fries – CEO van Liberty Global – komt hier in de toekomst verandering in. Fries deed deze uitspraak in een interview met NRC Handelsblad.
Apple en Google
Liberty Global is voor de helft eigenaar van het Nederlandse mediabedrijf VodafoneZiggo waarvan Ziggo onderdeel is. Fries voorspelt dat uiteindelijk een settopbox niet meer nodig is om tv-diensten van Ziggo te gebruiken. “Onze software werkt op apparaten van Google, van Amazon en straks die van Apple”, aldus Fries. Eerder liet Ziggo aan Totaal TV weten dat Liberty Global voor het kabelbedrijf bezig is met een interne test van de apps van Ziggo GO voor Apple TV 4 en Android TV. Wanneer de interne test wordt omgezet in een gebruikerstest onder een selecte groep abonnees is nog niet duidelijk.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarACM grijpt niet in op kabelnetwerken Delta en Caiway

1 Okt. '18 Het nieuwe marktanalysebesluit WFA dat regulering van het kabelnetwerk van Ziggo (VodafoneZiggo) regelt, geldt niet voor de netwerken van andere aanbieders zoals Delta en Caiway.
VodafoneZiggo heeft vanaf vandaag drie maanden de tijd om een referentieaanbod inclusief een tariefstelling voor toegang tot de kabel aan geïnteresseerde aanbieders en toezichthouder ACM voor te leggen. Dit is de eerste stap in het nog lange proces tot toetreding van derde partijen op het kabelnetwerk van Ziggo. De regulering geldt alleen voor het kabelnetwerk van Ziggo en niet voor de netwerken van andere kabelbedrijven zoals Delta en Caiway, die beide overigens eigendom van het Zweedse investeringsbedrijf EQT zijn.
Marktmacht
In een reactie zegt ACM dat regulering van kabelnetwerken van bedrijven anders dan VodafoneZiggo niet nodig is omdat bedrijven als Delta en Caiway geen dominante speler op de markt zijn. In het marktanalysebesluit zijn dus geen verplichtingen voor deze kabelbedrijven opgenomen.
Bron: TotaalTV Nieuws
Noot van COAX Net of bij deze kabel netwerken wel keuze mogelijkheden zijn? Beetje vreemd kan je dit toch wel noemen.

Auteur: Hans RonhaarLange mars naar kabelconcurrentie begint op 1 oktober

30 Sep. '18 De ACM heeft haar marktbesluit WFA definitief gepubliceerd, met als ingangsdatum 1 oktober. Vanaf die dag begint de klok te lopen voor toetreding op de kabel.
Hoe lang dat proces gaat duren is echter ongewis. De ACM hoopt dat er in de loop van 2019 een toetreder actief wordt. Dat is echter het meest optimistische scenario, afhankelijk van volledige medewerking van VodafoneZiggo. Het bedrijf heeft al gezegd naar de rechter te gaan.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarYouCa wil netwerk Ziggo gebruiken

30 Sep. '18 Het komt niet als verrassing dat het bedrijf YouCa als eerste heeft aangegeven met VodafoneZiggo in gesprek te willen om levering van diensten via het kabelnetwerk van Ziggo mogelijk te maken.
YouCa is het bedrijf van Taco Jelgersma. De afgelopen tien jaar heeft deze media-ondernemer gestreden om toegang tot het netwerken van kabelbedrijven zoals Ziggo te krijgen. Nu toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de vorm van een nieuw marktanalysebesluit VodafoneZiggo heeft opgedragen het kabelnetwerk van Ziggo voor concurrenten open te stellen, is YouCa de eerste partij die serieuze interesse hierin heeft. Het gaat echter nog vele maanden duren voordat YouCa als dienstenaanbieder via de kabel beschikbaar is. Eerst moet VodafoneZiggo een referentieaanbod opstellen. Daarna volgen onderhandelingen aangaande de prijs voor toegang tot het kabelnetwerk en wholesale gebruik van diensten. Als laatste moet VodafoneZiggo het netwerk van Ziggo technisch voor gereguleerde toegang geschikt maken. Het is overigens de vraag of voor geïnteresseerde bedrijven de prijs die voor toegang tot de kabel betaald dient te worden voldoende ruimte geeft om in prijs en aanbod concurrerende diensten aan de consument aan te bieden.
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo gaat in beroep t.a.v van het ACM besluit over de Open Kabel

28 Sep. '18 VodafoneZiggo heeft kennis genomen van het besluit van ACM dat zowel KPN als VodafoneZiggo hun vaste netwerk moeten openstellen voor andere aanbieders.
Het is teleurstellend dat de ACM de kritische opmerkingen van de Europese Commissie heeft genegeerd. Wij denken nog steeds dat de markt voor internettoegang in Nederland zeer competitief is. Er worden aantrekkelijke pakketten tegen concurrerende prijzen aangeboden. Daarom zien we geen reden voor méér regulering. Het besluit van ACM brengt de goed functionerende markt in gevaar, zonder dat daar een juiste rechtvaardiging voor is.
We zullen daarom beroep aantekenen tegen dit besluit.
Bron en lees veder: VodafoneZiggo statement

 (1)Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

4 Sep. '18 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.

11 Sep. '18 NL Connect breeduit jaarcongres
Op 11 september organiseert NLconnect het breeduit jaarcongres, met als thema digitale privacy. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://www.nlconnect.org/agenda/nlconnect-breeduit-jaarcongres

15 Nov. '18 Jaarcongres ECP 2018
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: Bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017?
Ik ben voor.
Ik ben tegen.
Ik weet het niet.
Ik ga niet stemmen.


De kabel gaat eindelijk open

28 Sep. '18 De Autoriteit Consument & Markt heeft besloten dat de kabel van VodafoneZiggo geopend moet worden voor concurrentie. Maar verwacht niet meteen een overweldigend aanbod van alternatieve aanbieders, er is nog een lange weg te gaan, en succes is niet gegarandeerd. Eerst moet VodafoneZiggo een voorstel doen voor de aard en kosten van de toegang door de concurrentie. Over dat voorstel zal vervolgens onderhandeld gaan worden, en tenslotte moet er technisch nog het één en ander aangepast worden.
Auteur: Peter de JongSIDN: KPN en Ziggo zorgen voor achterblijven Nederland met IPv6

25 Sep. '18 Nederland is traag met het doorvoeren van IP-adressen op basis van IPv6. dat brengt schade toe aan het innovatieklimaat.
Het aantal beschikbare IPv4-adressen is op en de technische workarounds om het IPv4-netwerk draaiende te houden vormen een belemmering voor de stabiliteit van het internet. Dat is de conclusie van onderzoek in opdracht van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). KPN en Ziggo worden als grootste boosdoeners genoemd.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarZiggo 4K UHD Mediabox alleen bij multiplay abonnement

24 Sep. '18 Ziggo heeft nog niet bekendgemaakt wanneer en bij welke abonnementen de nieuwe Horizon 4 UHD Mediabox aan klanten geleverd wordt.
In de komende maanden gaat Ziggo hierover meer bekendmaken.
Bij de perspresentatie die Liberty Global omtrent de komst van het Horizon 4-platform in Nederland, België en Zwitserland vorige week in het Ziggo Dome gaf, werd duidelijk dat de nieuwe Ziggo UHD Mediabox alleen bij een multiplay-abonnement geleverd kan worden. De Horizon 4 Mediabox – ook wel EOS 4 Mediabox genoemd – is namelijk cloud-based. Alleen de ontvangst van tv- en radiozenders gebeurt – althans op dit moment – via de DVB-C broadcast uitzendstandaard. Alle overige functies en mogelijkheden lopen via de cloud en hebben hiervoor een internetverbinding nodig. Liberty Global onthulde op de persconferentie dat verbinding met de cloud alleen met een internetverbinding van de betreffende aanbieder van de Mediabox gemaakt kan worden. In Nederland dus met een internetverbinding van Ziggo en in België met een internetverbinding van Telenet.
Multiplay
Het gevolg hiervan is dat Ziggo de nieuwe Horizon 4 Mediabox alleen aan klanten kan uitleveren die een multiplay-abonnement bij het kabelbedrijf afnemen waarbij naast tv ook internet geleverd wordt. Of Ziggo bij alle multiplay-abonnementen de keuzemogelijkheid voor de Ziggo UHD Mediabox gaat aanbieden, moet in de toekomst blijken. Concurrent KPN levert bijvoorbeeld de eigen UHD tv-decoder alleen bij het duurste abonnement waarbij tv en internet wordt geleverd. Dit komt mede omdat het kijken van tv-zenders ook via IP verloopt en het telecombedrijf stelt dat voor het kijken van UHD een internetverbinding met een minimale snelheid van 100Mbps noodzakelijk is.
Bron: TotaalTV nieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar


19 Sep. '18  VodafoneZiggo gaat 4K-set....
12 Sep. '18  Minder dan 6 miljoen vast....
4 Sep. '18  Klanten Ziggo kunnen comp....
4 Sep. '18  Ziggo maakt vanaf oktober....
3 Sep. '18  Begrijpelijke keuze Ziggo....
3 Sep. '18  Ziggo heeft al het hele w....
28 Aug. '18  Delta lanceert mobiele pr....
22 Aug. '18  VodafoneZiggo test netwer....
21 Aug. '18  Ziggo test intern Ziggo G....
20 Aug. '18  Ziggo biedt 12 maanden ko....
20 Aug. '18  Begin defintieve uitschak....
14 Aug. '18  Ziggo GO meer gebruikt
14 Aug. '18  SKV viert 30 jarig jubileum
14 Aug. '18  Ziggo spint garen met Zig....
10 Aug. '18  VodafoneZiggo Q2: omzet d....
6 Aug. '18  Helpdeskfraudeurs misbrui....
2 Aug. '18  Minimale wijzigingen SKV ....
31 Juli '18  Ziggo schakelt analoge tv....
26 Juli '18  Kans op meer storingen do....
17 Juli '18  Delta en Caiway samen verder
16 Juli '18  Lage straf voor cardshari....
11 Juli '18  Cai Harderwijk breidt zen....
10 Juli '18  Ziggo biedt acht Franse t....
4 Juli '18  Liberty Global: 10 miljoe....
3 Juli '18  Alle Nederlanders hebben ....
26 Juni '18  Concurrentie voor ZIGGO e....
13 Juni '18  Ziggo: series en films nu....
11 Juni '18  VodafoneZiggo opent winke....
6 Juni '18  Breedbandmarkt groeit in ....
3 Juni '18  Ziggo verbetert beeldkwal....
3 Juni '18  Nieuw bij SKV: Internet Only
1 Juni '18  Ziggo Sport blijft exclus....
29 Mei '18  Ziggo sluit tv-signaal ni....
24 Mei '18  Tegenslag voor ACM: kabel....
24 Mei '18  FOX Sports bij Delta uit ....
23 Mei '18   Delta verhoogt prijzen e....
16 Mei '18   Ziggo wil klantenservice....
15 Mei '18  NPO en NOS stappen met WK....
14 Mei '18  Nederlandse kabelaar klaa....
12 Mei '18  Online dienst Ziggo GO su....
9 Mei '18  Ziggo: Paar honderd telef....
9 Mei '18  Ziggo verkoopt ondanks li....
7 Mei '18  Ziggo gaat prijzen van de....
2 Mei '18  Ziggo wil kijkgedrag via ....
1 Mei '18  VodafoneZiggo kijkt terug....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid