Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Delta en Caiway samen verder

17 Juli '18 De Zweedse durfinvesteerder EQT is in Nederland eigenaar van de televisie-aanbieders Delta en Caiway. Ook de infrastructuur van CIF is eigendom van EQT.
Alle multimedia-activiteiten van EQT in Nederland worden samengebracht in één bedrijf met de naam Delta Fiber Nederland B.V. De integratie van Delta Groep en CAIW groep zal stapsgewijs voorgang vinden en vanaf 1 augustus in gang worden gezet. De zelfstandige merknamen Delta en Caiway blijven als televisie-aanbieders vooralsnog bestaan.
Energie
De energie-activiteiten van Delta in Zeeland worden door EQT is een zelfstandig bedrijf ondergebracht dat gaat opereren onder de naam Delta Energie B.V. De scheiding van bedrijfsstructuur van de Nederlandse activiteiten van EQT is begrijpelijk. Het uiteindelijke doel van durfinvesteerders is om op termijn de activiteiten tegen een goede marktprijs te verkopen. Met de nieuwe structuur kan makkelijker een deel van de activiteiten van de hand gedaan worden.
Bron : TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarLage straf voor cardsharing tv-piraterij bij Ziggo

16 Juli '18 De rechtbank in Groningen heeft een relatief lage straf uitgesproken voor een veertigjarige Groninger die gedurende enkele jaren illegale cardsharing tv-abonnementen aan tussen de 150 en 200 klanten verkocht.
De man moet de winst van 45.000 euro die met de illegale activiteiten werd gemaakt terug betalen. Daarnaast heeft de man een taakstraf van 240 uur gekregen en daarnaast een voorwaardelijke celstraf van twee maanden met een proeftijd van twee jaar. Een 49-jarige medeverdachte die hielp bij het programmeren van Dreambox-ontvangers en het werven van klanten kreeg van de rechter een werkstraf van 100 uur opgelegd.
Bron en lees verder: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarCai Harderwijk breidt zenderaanbod uit

11 Juli '18 Abonnees van CAI Harderwijk kunnen vanaf vandaag in ieder geval naar twee voor hen nieuwe televisiezenders kijken.
Het basispakket van CAI Harderwijk wordt uitgebreid met de televisiezenders Spike en Xite. Bij veel aanbieders is het zelfstandige kanaal Spike – dat voorheen een deelkanaal met Nickelodeon vulde – al voor alle televisieklanten beschikbaar. Muziekzender Xite is bij veel maar zeker niet alle aanbieders in het zenderaanbod opgenomen. Het aanvullend premiumpakket van CAI Harderwijk is versterkt met Comedy Centra Extra.
Bron: Totaal TV nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo biedt acht Franse tv-zenders in HD

10 Juli '18 Ziggo geeft aan dat het met onmiddellijke ingang een achttal Franse tv-zenders in HD gaat uitzenden.
Ziggo-klanten met een Mediabox XL hebben die mogelijkheid via de TV Française app. Ziggo biedt al langer de zenders France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô, Arte, France 24, en TV5Monde via de app aan maar nu dus ook in HD. Dat zegt VodafoneZiggo.
In de eerste week van juli zijn de laatste zenders op de TV Française app die nog in standaard kwaliteit stonden, ook naar high definition geswitcht. De zender TV 5 Monde is tevens lineair op tv in het standaardpakket te zien in SD, maar via de app is de zender te zien in HD.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarLiberty Global: 10 miljoen Connect Boxes in de markt; VodafoneZiggo voorop

4 Juli '18 Liberty Global heeft de Connect Box in meer dan 10 miljoen huishoudens in Europa, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied gedistribueerd. De router is nu uitgerold naar meer dan de helft van de breedbandklanten van Liberty Global in Europa.
Het totaal van 10 miljoen omvat 1,2 miljoen Connect Boxes die zijn uitgerold door VodafoneZiggo in Nederland en meer dan 900.000 Connect Boxes die zijn uitgerold in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied door Liberty Latin
VodafoneZiggo startte eind vorig jaar met de levering van de nieuwe Connect Box. Zoals aangegeven zijn er inmiddels 1,2 miljoen stuks uitgerold. Dat komt overeen met 36,8 procent van de breedbandklanten van het bedrijf. Aan het eind van het eerste kwartaal had VodafoneZiggo 3,26 miljoen breedbandklanten.
Bron: Telecompaper nieuws

 (3)Auteur: Hans RonhaarAlle Nederlanders hebben in 2023 beschikking over 100 Mbps of meer

3 Juli '18 Het kabinet stelt als doel dat alle Nederlanders in 2023 over snel vast breedbandinternet van minimaal 100 Mbps beschikken.
Een grote meerderheid moet in datzelfde jaar een nog eens tien keer zo snelle verbinding (1 Gbps) hebben. Het kabinet haalt hiermee de doelstelling van 100 procent dekking van snel vast breedband twee jaar naar voren.
Daarnaast kiest staatssecretaris Mona Keijzer voor een dekkingsverplichting bij de aankomende frequentieveilingen voor draadloze communicatie, bijvoorbeeld voor 5G.
Deze en andere uitgangspunten staan in het Actieplan Digitale Connectiviteit dat het kabinet heeft gepresenteerd. De aangescherpte doelen dragen volgens Keijzer bij aan Nederland Digitaal, de kabinetsambitie om van Nederland de digitale koploper van Europa te maken.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarConcurrentie voor ZIGGO en KPN in Rotterdam

26 Juni '18 Het bedrijf L2Fiber begint in juli met de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk in Rotterdam. Het gaat in eerste instantie om 12.000 woningen in Kralingen-West.
Afhankelijk van het aantal huishoudens dat daadwerkelijk de vaste diensten tv, internet en bellen via L2Fiber glasvezel in huis brengt, wordt besloten om het vervolgplan tot uitvoering te brengen. L2Fiber wil 300.000 woningen in de havenstand op het nieuwe glasvezelnetwerk aansluiten. De tweede stap wordt gemaakt als 25 procent van de in Kralingen-West aangesloten huishoudens via serviceproviders het glasvezelnetwerk daadwerkelijk gaan gebruiken.
In Rotterdam leveren vooral Ziggo – eigenaar van het kabelnetwerk in de havenstad – en KPN – eigenaar van het koperdraadnetwerk – vaste diensten aan. L2Fiber wordt alleen netwerkexploitant en biedt serviceproviders de mogelijkheid om het glasvezelnetwerk voor het leveren van vaste diensten te gebruiken. Zo heeft Glasnet al aangekondigd om het L2Fiber glasvezelnetwerk te gaan gebruiken voor het leveren van diensten. Daarvoor heeft Glasnet voor het leveren van tv-diensten met het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group een overeenkomst gesloten. Hierdoor levert Canal Digitaal tv- en bijbehorende interactieve diensten aan toekomstige klanten van Glasnet in Rotterdam.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

16 Okt. '17 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.

15 Nov. '17 Jaarcongres ECP 2016
Tijdens het Jaarcongres ECP worden de bouwstenen van de digitale samenleving besproken. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: www.jaarcongresecp.nl
Archief:

Onze vraag: Bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017?
Ik ben voor.
Ik ben tegen.
Ik weet het niet.
Ik ga niet stemmen.


Ziggo: series en films nu ook offline te bekijken via de app Ziggo Go

13 Juni '18 Ziggo heeft offline kijken toegevoegd aan de opties in de mobiele app.
Vanaf heden kunnen Ziggo-klanten met de Ziggo GO app gratis de meeste films en series uit het Movies & Series (XL) pakket downloaden naar hun smartphone of tablet. Deze zijn vervolgens op elke willekeurige plek overal in de wereld te bekijken, zónder internetverbinding.
De Ziggo GO app biedt al live tv kijken en programma’s terugzien. Films en series zijn met een internetverbinding on demand te zien en zijn nu dus ook op maximaal 2 apparaten te downloaden, inclusief alle HBO-titels zoals Game of Thrones.
De titel die is gedownload blijft maximaal dertig dagen beschikbaar. Als de download eenmaal is gestart, blijft de download nog twee dagen bewaard. Deze functie is beschikbaar voor smartphones en tablets die draaien op Android 4.4 of hoger of iOS 10.0 of hoger. Later zal de functie ook worden toegevoegd aan de Windows 10-versie van de app.
Bron: Telecompaper nieuws
Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo opent winkel in Hoog Catharijne Utrecht

11 Juni '18 VodafoneZiggo opende vandaag de deuren van haar nieuwe winkel in Hoog Catharijne, Utrecht. Het is de eerste winkel waar de merken Vodafone en Ziggo beiden vertegenwoordigd zijn in een volledig nieuw winkelconcept.
Op dezelfde locatie opent VodafoneZiggo op 1 oktober 2018 haar nieuwe centrale kantoor.
Marco Houtman, Director Retail VodafoneZiggo: "Met deze eerste Vodafone en Ziggo winkel willen we invulling geven aan onze missie 'plezier en vooruitgang met iedere verbinding'. We laten in deze winkel onze beide merken bij elkaar komen. Klanten kunnen zien en ervaren hoe de producten en diensten van Vodafone en Ziggo het leven van consumenten en zakelijke klanten kunnen verrijken. Daarnaast laten we de technologische bewegingen van onze producten naar de nabije toekomst zien. 'Internet of Things' is er hier één van. We hebben naast het gebruikelijke productaanbod ook onze Ziggo Mediabox en internetmodem op voorraad en bieden de mogelijkheid om een monteur in te plannen die helpt bij de installatie. Hiermee bieden we onze klanten het gemak om optimaal van onze diensten te genieten."
Bron: VodafoneZiggo nieuwsbericht
Auteur: Hans RonhaarBreedbandmarkt groeit in Q1 met 0,3%, KPN verliest licht marktaandeel

6 Juni '18 De Nederlandse markt voor vast breedbandinternet is in het eerste kwartaal van 2018 met 0,3 procent gegroeid naar 7,44 miljoen aansluitingen.
Dat blijkt uit het kwartaalrapport van Telecompaper over de breedbandmarkt. Het aantal kabel- en glasvezelaansluitingen steeg genoeg om de voortgaande daling bij DSL (koper) te compenseren. KPN verloor marktaandeel door klantenverlies gedurende het kwartaal.
Gedurende Q1 2018 groeide breedband via de kabel met 0,6 procent naar 3,44 miljoen aansluitingen en groeide glasvezel met 1,8 procent naar 1,17 miljoen aansluitingen. Tegelijkertijd daalde DSL breedband KPN verloor marktaandeel door klantenverlies gedurende het kwartaal.
In het eerste kwartaal van 2018 verloor KPN 8.000 breedbandklanten om uit te komen op 3,035 miljoen breedbandklanten. Het marktaandeel daalde met 0,2 procentpunt naar 40,8 procent maar vergeleken met 40,4 procent Q1 2017 is het marktaandeel gegroeid. Deze toename komt voornamelijk door de overname van Solcon in Q3 2017.
Ziggo blijft marktleider na een kwartaalgroei van 0,6 procent naar 3,261 miljoen breedbandklanten. Het kabelbedrijf heeft daarmee een marktaandeel van 43,8 procent. Dit is 0,1 procentpunten meer dan vorig kwartaal en 0,4 procentpunten meer dan in Q1 2017.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo verbetert beeldkwaliteit HD

3 Juni '18 Ziggo heeft recentelijk de bandbreedte die wordt toegekend aan HD-zenders verhoogd
Dit geldt bij de belangrijkste HD-zenders in het zenderaanbod. Hogere bandbreedte heeft een betere beeldkwaliteit tot gevolg.
Ziggo heeft in de achterliggende periode de bandbreedte van zenders als Discovery HD, FOX HD en National Geographic HD naar ongeveer 11Mbit/s verhoogd. Ook is het kabelbedrijf bij deze zenders gestopt met gebruik van VBR. Dit is een techniek waarbij door de multiplex aan de hand van uitgezonden beelden wordt berekend hoeveel bandbreedte aan een bepaalde zender wordt toegekend. Als de zender minder bewegende beelden toont, wordt de bandbreedte minder. Als er snelle beeldwisselingen zijn, bijvoorbeeld bij sportuitzendingen, dan wordt juist meer bandbreedte gebruikt. Door VBR liep de gemiddeld gebruikte bandbreedte per zender naar tussen de 6 en 8Mbit/s terug.
Bron: {http://www.totaaltv.nl/nieuws/ziggo-verbetert-beeldkwaliteit-hd/|TotaalTv nieuws]
Auteur: Hans Ronhaar


3 Juni '18  Nieuw bij SKV: Internet Only
1 Juni '18  Ziggo Sport blijft exclus....
29 Mei '18  Ziggo sluit tv-signaal ni....
24 Mei '18  Tegenslag voor ACM: kabel....
24 Mei '18  FOX Sports bij Delta uit ....
23 Mei '18   Delta verhoogt prijzen e....
16 Mei '18   Ziggo wil klantenservice....
15 Mei '18  NPO en NOS stappen met WK....
14 Mei '18  Nederlandse kabelaar klaa....
12 Mei '18  Online dienst Ziggo GO su....
9 Mei '18  Ziggo: Paar honderd telef....
9 Mei '18  Ziggo verkoopt ondanks li....
7 Mei '18  Ziggo gaat prijzen van de....
2 Mei '18  Ziggo wil kijkgedrag via ....
1 Mei '18  VodafoneZiggo kijkt terug....
28 April '18  ZIGGO ZET MUZIEKZENDERS I....
24 April '18  Ziggo begint met ontmante....
19 April '18  Brancheorganisaties fiber....
18 April '18  Apparaten onbruikbaar doo....
14 April '18  45 procent huishoudens wi....
14 April '18  Uitschakelen analoge tv b....
11 April '18  Inval bij Ziggo Sport inz....
10 April '18  Mini-ontvanger met perfec....
4 April '18  Delta en Caiway samen verder
1 April '18  Geoblocking in EU vanaf n....
30 Mrt. '18  Nieuwe invulling basispak....
29 Mrt. '18  KPN, VodafoneZiggo, ACM e....
29 Mrt. '18  Ziggo met vaste telefonie....
27 Mrt. '18  THEMAKANALEN NPO BIJ ZIGG....
27 Mrt. '18  Ziggo de grootste aanbied....
26 Mrt. '18  Kabinet wil bewaarplicht ....
22 Mrt. '18  Kabinet gaat ´aftapwet´ h....
21 Mrt. '18  Zeeuwse DELTA stelt afsch....
21 Mrt. '18  Nederlander niet bewust v....
20 Mrt. '18  Ziggo heft blokkade VPN b....
16 Mrt. '18  Proces over blokkade Pira....
16 Mrt. '18  Prima analyse bij @tweake....
15 Mrt. '18  Weinig tegenstand uitscha....
15 Mrt. '18  4K Ultra HD volgende stap....
8 Mrt. '18  Ziggo maakt tv-aanbod vol....
6 Mrt. '18  Sleepwet: Voor of tegen?
1 Mrt. '18  Ziggo stopt tijdelijk met....
28 Feb. '18  Openbreken kabel nadelig ....
28 Feb. '18  Openstellen netwerk Vodaf....
27 Feb. '18  Statement over voorgenome....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid